fbpx

Fire fordele ved kredsløbstræning

Kredsløbstræning, eller cardio som mange kalder det, er en essentiel del af enhver træningsrutine. Enten elsker man eller hader det, men det er nødvendigt for at bevare en sund livsstil. Særligt for dig, der ønsker at forbrænde flere kalorier er kredsløbstræningen vigtig. Kredsløbstræning er al den træning, der får din puls til at stige og øger blodcirkulationen.

 

1. Stærkere hjerte

Dit hjerte er faktisk en stor muskel og skal som alle dine andre muskler også trænes. Du træner hjertet, hver gang det banker hurtigere, og din puls stiger. Ved at træne hjertet sørger du for at holde dig i god form. Er dit hjerte – og dermed din kondition – ikke i topform, kan du for eksempel mærke det ved, at du bliver forpustet af små hverdagsting som at gå på trapper eller løbe efter bussen.

ems træning kredsløbstræning

2. Øget stofskifte

En anden fordel ved at dyrke mere kredsløbstræning er, at du øger dit stofskifte. Jo højere intensitet du har i din træning, jo mere forbedrer du dit stofskifte. Det gør det lettere for dig at vedligeholde din ønskede vægt og på sigt også tabe dig. En god tommelfingerregel er, at desto større muskelmasse du har, jo højere bliver dit stofskifte også. Den mest optimale måde at øge stofskiftet på er ved at kombinere styrketræning med cardio.

3. Det gode humør

Når du træner cardio, så udløser din hjerne endorfiner. Man kalder endorfiner for kroppens eget morfin, fordi de har en smertestillende effekt. Men det er ikke den eneste, endorfinerne kan! De kan nemlig også give dig følelsen af succes og lykke og de udløses ikke kun ved træning, men også ved sex, latter og forelskelse.

4. Du regenerer hurtigere

Formålet med at træne er at nedbryde musklerne for dernæst at genopbygge dem stærkere end de var. Efter en hård omgang styrketræning kan det være en god idé at springe på løbebåndet for at aflaste kroppen – det vil i sidste evne gavne din evne til at regenerere musklerne.

ems kredsløbstræning

Du kan altid spørge din træner hos FitxpressDk om gode tips og tricks.

author avatar
Astrid Louise Jensen