fbpx

FAQ

Hvad er EMS træning?

I hverdagen stimuleres vores muskler kontinuerligt og naturligt af bioelektriske impulser. Det er det, der får dem til at trække sig sammen, så vi kan bevæge os.

Electro Muscle Stimulation (EMS) er en metode til at forstærke denne naturlige proces for at tilskynde dine muskler til at arbejde hårdere. Ekstra elektriske impulser sendes til din krop gennem en specieldesignet træningsdragt, der indeholder elektroder. Den ekstra stimulering skaber stærkere, mere intense muskelsammentrækninger end ved traditionel træning, hvilket gør EMS-træning meget mere effektiv til at bygge styrke og udholdenhed samt til at forbedre kropsformen.

Hvor kommer EMS træning fra ?

Oprindeligt stammer Electro Muscle Stimulation (EMS-træning) fra fysioterapi og er i mange år blevet brugt til rehabilitering og til at fremme sportslig ydeevne. De første, der brugte EMS-træning til at fremme sportslig ydeevne, var russerne. Helt tilbage til 1950’erne hjalp EMS-træning russernes olympiske atleter til bedre sportspræstationer.

Hvordan bruges EMS træning?

EMS-træning er blevet brugt i flere årtier inden for fysioterapi, medicin og konkurrenceprægede sportsgrene.

Den bruges hovedsageligt til at korrigere muskulære ubalancer, lindre rygsmerter, styrke bækkenbundsmuskler og forbedre cirkulationen. Da impulserne transmitteres direkte på musklerne, og fuldstændigt undgår leddene, er der ingen belastning på ledbånd eller led. Derfor bruges EMS-træningen ofte til at genoptræne og styrke muskler og led hos mennesker, der kommer sig efter en skade.

De indbyggede elektroder, der bruges under EMS-træning, kan stimulere og udvikle alle eller blot udvalgte muskelgrupper, så kroppens ‘svageste led’ kan styrkes. I professionel sport bruges EMS-træning også til at optimere core-muskulaturen og forbedre og stimulere kraft og ydeevne.

Hvordan er træningen?

Vores træningsstudie er indrettet for at du skal føle dig godt tilpas. Vi træner maksimalt 2 personer ad gangen, og selvom træningen varer 20 minutter, afsætter vi 40-minutter til hver sessionerne. På den måde sikrer vi, at du får den opmærksomhed og støtte, du ønsker, og ikke skal haste ud ad døren. Du kan også bruge tiden til kostvejledning eller til at dele træningsoplevelser med din personlige træner. Eller blot få en sludder og et godt grin.

Kan EMS træning benyttes ved genoptræning?

Ja. EMS-træning er ideel til rehabilitering. De elektriske impulser belaster ikke led og væv i eventuelt skadede områder, da elektroderne kan sættes ind nøjagtig der, hvor man har brug for dem. Inden for lægevidenskaben har EMS-metoden været brugt til rehabilitering i mange år, dog ikke den nye generation EMS-teknologi, der tilbydes her. EMS-baseret rehabilitering er et perfekt redskab til at hjælpe professionelle sportsfolk efter skader samt til at supplere det sædvanlige træningsprogram

Kan EMS træning anbefales på daglig basis?
Nej. For at opnå det bedste resultat, skal musklerne have tid til at restituere. Da denne form for træning har en relativ høj intensitet, anbefales en pause på 24 – 48 timer, mellem hver træning, så musklerne får tid til at regenerere.
Er EMS træning farlig?

Nej. Træning eller terapi med lavfrekvent elektrisk stimulering udgør ingen som helst risiki. Dette skyldes, at vores muskler kontinuerligt arbejder ved hjælp af naturlige elektriske impulser i forvejen. Når du træner med EMS, forstærkes disse impulser simpelthen.

Den største fordel ved EMS-træning er, at det – i modsætning til traditionel træning – ikke er nogen yderligere belastning på leddene. De elektriske impulser fungerer direkte på musklerne, så leddene kan ikke overbelastes, som så ofte sker med vægttræning.

Kan FitxpressDk EMS-træning hjælpe mig med efterfødselstræning?

Graviditet og fødsel lægger enorme belastninger på kroppen. De mest almindelige problemer efter graviditet og fødsel er en svag bækkenbund og delte mavemuskler. EMS-træning er en blid træning, der er målrettet alle muskler, der arbejder sammen med din bækkenbund samt med dine core-muskler. Du kan begynde at træne allerede 8 uger efter fødslen. Vi har hjulpet vores medlemer til at reetablere deres mavemuskler på kun 10-12 sessioner!

Hvor hurtigt kan man se træningsresultater?

Vi er allesammen forskellige. I de fleste tilfælde kan du efter blot 10 sessioners regelmæssig træning se imponerende resultater.

Hvis dit formål er vægttab, er en fornuftig ernæring essentiel. For at opnå fuld effekt af træningen anbefaler vi, at kosten indeholder de rigtige mængder fedt, kulhydrater og proteiner. Det kan du tale meget mere med din træner om.

Kan jeg træne EMS fast og regelmæssigt?

Ja.  Vedvarende træning er lige så vigtig for EMS-træning som for traditionel træning. Ydeevnen og kapaciteten i dine muskler kan kun opretholdes, når du træner regelmæssigt. Og ligesom ved længere træningspause ved traditionel vægttræning, vil muskelmassen mindskes til det samme som før du begyndte at træne, hvis ikke træningen vedligeholdes.

Kan jeg spise inden træning?

Nej. Den intensive brug af musklerne gør, at kroppen ikke kan fordøje maden ordentligt. Hvis du træner, lige efter et måltid risikerer du at blive utilpas. Desuden bliver træningen mindre effektiv. Når det er sagt, skal du heller ikke være sulten under træningen, da du har brug for et passende energiniveau, for at få fuldt udbytte af træningen. Derfor anbefaler vi, at du spiser min. 2 time inden din træning.

HVAD SKAL JEG TAGE MED TIL PRØVETIME?

Kom som du er! Til din prøvetime vil vi give dig vores specialdesignede FitxpressDk T-shirt og træningsbukser.

Når du tilmelder dig, får du dit eget træningssæt, som er inkluderet i OPSTARTSPAKKEN. Du kan træne barfodet eller bruge træningssokker. Det anbefales at medbringe et håndklæde, da dragten er fugtig, når du starter, og mange kommer til at svede under træningen.

Vil træningen gøre mig udmattet?

Ja. Med EMS træning opleves en højere grad af intensivering i muskeltræningen. Du kan derfor opleve en mild muskeltræthed og udmattelse dagen efter. Det anbefales at strække ud efter træningen, for at minimere muskeltrætheden dagen efter. Desuden kan udstrækning medvirke til udvikling af lange tonede muskler.

HVEM ER EMS-TRÆNING VELEGNET TIL?

EMS-træning er velegnet til alle over 18 år. Der er ganske få undtagelser, hvor træningen ikke kan gennemføres. Det gælder f.eks. hvis du er gravid. Der er også andre situationer, hvor du ikke kan træne. Eksempelvis hvis du lider af: epilepsi, brok, tuberkulose, diabetes, tumor, linseimplantat, pacemaker, nedsat blodcirkulation, stærk blødningstendens, virus eller bakterieinfektion eller, hvis du har et åbent sår. Kontakt altid FitXpressDk, hvis du er i tvivl. Vær også opmærksom på, at du ved tilmelding til prøvetime skal udfylde et spørgeskema vedrørende dit helbred.