fbpx

Sådan bevarer du træningsmotivationen

Her får du fem gode tips til, hvordan du holder træningsmotivationen ved lige, så du kan nå alle dine mål! Det sværeste ved træning er at bevare motivationen. Udfordringen er at opbygge en god rutine, så du vedligeholder din træning.

  1. Udstyret i orden

Ligesom det er sjovere at lave mad, hvis man har gode knive og gryder, så er det også sjovere at træne, når man har gode sko og lækkert træningstøj. Så gør dig selv den tjeneste at investere i noget udstyr, du nyder at bruge – og så kan du jo forkæle dig selv med noget nyt, når du har opfyldt et af dine træningsmål.

  1. Træn med en ven

Det er altid sjovere at træne, hvis du gør det sammen med nogen! Desuden føler du en større forpligtelse, fordi du ikke længere kun står til ansvar over for dig selv. Så hiv fat i din kæreste, bror, søster, veninde eller en anden, der kan være din træningsmakker.

  1. Tænk over, hvorfor du gør det

Det er en god idé at tænke over, hvad formålet er med din træning. Vil du tabe dig, genoptræne efter en skade, løbe et maraton, blive stærkere eller bare se bedre ud, når du kommer ud af badet? Find ud af, hvad der driver dig i din træning og skriv en sætning eller to, der udtrykker det. Så har du altid noget at minde dig selv om. Derefter kan du med fordel sætte dig nogle mindre delmål, så processen bliver mere overskuelig.

  1. Hvad giver dig energi?

For nogen er det vreden, der driver dem i deres træning. Andre træner bedst, når de er i godt humør. Tænk over, hvornår du har mest krudt at brænde af på din træning. Jo bedre du kender dig selv og din drivkraft, desto bedre kan du udnytte det til din fordel. På samme måde er det vigtigt at overveje, om du træner bedst morgen, middag eller aften. Skab de bedste vilkår for dig selv.

  1. Noter dig dine fremskridt

Vi kan alle sammen blive opgivende, hvis vi ikke mærker eller ser fremskridtene i vores træning. Sørg for at have noget, du kan bruge til at minde dig selv om, at det hele ikke er spildt arbejde. Det kan være før og efter billeder, diverse træningsapps (eksempelvis Endomondo) eller en logbog. Det vigtigste er, at du kan bevise fremskridtet over for dig selv, når du en gang i mellem mister motivationen.

Skynd dig at få booket en tid – hvad end det skal være morgen eller aften – og kom i gang med din træning hos FitxpressDK!

author avatar
Astrid Louise Jensen