fbpx

Hvad skal du spise, når du træner?

Når du træner, så er du med til at nedbryde dine muskler med henblik på at kroppen skal genopbygge dem igen. Du kan med fordel hjælpe kroppen lidt på vej ved at tænke over, hvad du spiser, når du træner.

Før træning

Det er godt at spise 3-4 timer, før du tager op og træner. Kulhydrater er gode, fordi de fungerer som brændstof for din krop. Bare prøv at undgå de ”hurtige kulhydrater” som sukker. De påvirker kroppens insulinniveau, så du bliver hurtigere træt og ikke er mæt så længe. Du får meget mere ud af din træning, hvis du sørge for at være helt oplagt inden.

Under træning

Hvis du har en hård træning foran dig, så kan det være rart at have en snack med i tasken. Tag en banan, nogle mandler og en grovbolle med, så er du sikker på at du ikke går kold. Og husk at drikke vand! Det er vigtigt, at du erstatter dit væsketab.

Efter træning

Det er i de første 30 minutter efter du har trænet, at kroppen er hurtigst til at genopbygge muskelvæv. Det er derfor vigtigt, at du får spist noget i det tidsrum. Protein er byggestenen til at opbygge muskler, så du kan med fordel spise et lidt mere proteinrigt måltid end normalt. Særligt hvis du er vant til at træne meget intensivt, er det vigtigt at få spist lige efter træning. Spis et lækkert stykke kød, og supplér med en salat med bønner, linser og kikærter, som er sprængfyldte med protein og fiber.

Følg kostrådene

Generelt er det en god idé at holde sin kost inden for de rammer, som Fødevarestyrelsen har opstillet med de officielle kostråd, som du kan læse mere om på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

author avatar
Astrid Louise Jensen