fbpx

Sådan holder du din kur

Du kan træne nok så meget, men hvis du ikke sørger for at kombinere det med en sund og varieret kost, så er det næsten umuligt at nå dine mål – hvad end det er et vægttab, større muskler eller et maraton.

Mange har nok prøvet at være på kur eller at skulle holde sig til en stram kostplan. Det fungerer selvfølgelig rigtig godt, hvis man laver al sin mad fra bunden, vejer alle sine portioner og tæller kalorier. Det er desværre bare ikke en mulighed for de fleste af os, der har travlt med job, studie, familie, venner og alt andet der fylder i hverdagen.

 

Hvordan tackler du bedst alle de udfordringer, livet kaster i hovedet på dig, når du gerne vil holde din kur og ellers har lavet en god kostplan? Lad os starte med at se på to af de typiske fælder!

Du er overambitiøs

Din kostplan er for stram, så du ender i et impulsivt øjeblik med at droppe den fuldstændig og gå til den modsatte yderlighed. Du har lagt dig i selen hele ugen for at holde dig til kuren og kommer til at sætte det hele over styr lørdag aften. Og når du allerede er faldet i – hvorfor så ikke bare blive ved?

Du bliver besat af din kostplan

Endnu engang er problemet, at din kostplan er for stram. Men i dette tilfælde tager du den så meget til dig, at det bliver på bekostning af din livskvalitet. Du har madpakke med til sociale sammenkomster, der involverer mad, og ser på, mens alle de andre nyder desserten. Du ender måske endda med at skubbe folk fra dig, fordi du undgår sociale arrangementer af hensyn til din kur.

Sådan holder du din kur

 

Men hvad er så vejen frem?

Sørg for at afbalancere din livsstil. Du kan enten vælge at gøre det på en dag til dag-basis, eller som en mere generel balance. Det kommer an på din personlighed. Men et godt trick er at være velforberedt på hverdagens udfordringer og kompensere for de situationer, hvor du trådte ved siden af.

 

Hvis du ved, du skal til et middagsselskab, så sørg for at spise lidt mindre i løbet af dagen, så du kan nyde det ekstra om aftenen. Det kræver selvfølgelig, at du også arbejder med din stopklods og viljestyrke.

 

Husk at være realistisk, når du sætter dig ned og laver din nye kostplan, hvis du vil undgå at falde i fælderne! Du kan altid spørge din træner hos FitxpressDk om gode tips og tricks.

 

author avatar
Astrid Louise Jensen